Coronaprotocol speciaal voor uitzendkrachten

uitzendkracht
Gepubliceerd op  

Voor de uitzendbranche is er een special protocol opgesteld om veilig te kunnen blijven werken in de anderhalve-meter-economie, dit protocol wordt “samen veilig doorwerken” genoemd. Dit protocol is in overleg met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU tot stand gekomen, gebaseerd op de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM.

Voor uitzenders geldt de doorgeleidingsplicht. Dit verplicht de uitzenders de uitzendkrachten te informeren over de specifieke werkomstandigheden en veiligheidsmaatregelen op de werkplek waar de uitzendkracht komt te werken en vervolgens om te controleren of de informatie goed begrepen is. In dit artikel zal kort het coronaprotocol voor uitzendkrachten worden toegelicht. Het volledige protocol kun je hier vinden.

Voordat je aan het werk gaat

Voordat je aan het werk gaat als uitzendkracht dien je van de uitzendorganisatie alle informatie te ontvangen over de geldende coronamaatregelen bij jouw nieuwe opdrachtgever en deze informatie nauwkeurig door te nemen. Het is aan de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat alle coronavoorzorgsmaatregelen ook voor jou gelden en beschikbaar zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wat kan je zelf doen?

-      Regelmatig je handen wassen met water een zeep

-       Hoesten en niezen aan de binnenkant van je elleboog

-       Papieren zakdoekjes gebruiken

-       Geen handen schudden

-       Minimaal 1,5 meter afstand van jouw collega’s houden

-      Een mondkapje dragen

Heb je nog vragen?

DOORZAAM heeft in samenwerking met de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) een Helpdesk Coronamaatregelen Uitzendbranche ingericht voor vragen, informatie en om overtredingen van de regels van veilig samen doorwerken te melden, met een gratis telefoonnummer 0800-7008, daarnaast een speciaal mailadres [email protected]. Bij de helpdesk kunnen vragen beantwoord worden in het Nederlands, Pools, Engels, Spaans en Roemeens.