Ook coronasteun voor studenten met een kleinere bijbaan

payrollkracht
Gepubliceerd op  

Goed nieuws voor studenten! Verdiende jij in februari nog 400 euro of meer en kwam jij niet in aanmerking voor een uitkering? Vanaf 22 juni kun je je melden bij het UWV voor een maandbedrag van 550 euro.

De Tweede Kamer had minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opgedragen om met een regeling te komen voor flexibele krachten die door de coronacrisis opeens zonder inkomen zaten. Het gaat hierbij om een groep mensen die niet kan terugvallen op een WW-uitkering of een bijstandsuitkering, zoals studenten.

Tofa

Op 20 mei introduceerde Koolmees de ‘tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten’, oftewel de Tofa. Koolmees had zelf al bedenkingen bij de invoering van deze regeling. De Kamer heeft echter Koolmees per motie opgedragen om de Tofa door te zetten.

Aanvragen

Wil je voor de Tofa in aanmerking komen? Dan moet je voldoen aan enkele regels. Allereerst moet je in februari minstens 400 euro hebben verdiend. Eerder was er nog een drempel van 500 euro, maar dit bedrag is verlaagd zodat er meer mensen in aanmerking komen voor de tegemoetkoming. Daarnaast mag je als aanvrager geen WW- of bijstandsuitkering ontvangen. Dan kom je namelijk niet in aanmerking voor de Tofa.

550 euro

De personen die in aanmerking komen voor de Tofa ontvangen een tegemoetkoming van 550 euro per maand, over de maanden maart, april en mei. Die 550 euro is tevens de bovengrens voor bijverdiensten die tijdens de coronacrisis zijn doorgelopen. Verdiende je meer dan 550 euro in de maanden maart, april en mei? Dan kom je ook niet in aanmerking voor de Tofa.